Miere Bio Manuka TA 25+

Miere Bio Manuka TA 25+

Este recomandată celor care doresc o miere BIO de o calitate deosebită, cu factor de acțiune ridicat și cu proprietăți terapeutice. Are proprietăți antivirale, antibacteriene, antimicrobiene, antifungice, antiseptice și antiinflamatoare.

Pretul este redus de la 149 lei la 139 lei.
Adaugă în Coș • 139 lei • 250 g
Miere Bio Manuka TA 25+Miere bio manuka ta 25 cutieMiere manuka noua zeelanda
  • Miere BIO Manuka

Miere Bio Manuka TA 25+

Mierea BIO Manuka Sonnentor TA 25+ este un aliment select, prețios din punct de vedere nutrițional și extrem de valoros din punct de vedere terapeutic. Este adesea folosită pentru proprietățile ei puternic antibiotice.

139 lei pentru cea mai activă miere de Manuka! Comandă acum!

Mierea Manuka este prelucrată de albine din nectarul florilor arbustului manuka (Leptospermum Scoparium), un arbust sempervirescent ce crește în regiunile muntoase din Noua Zeelandă. Populațiile tradiționale Māori (indigenii Noii Zeelande) cunoșteau, respectau și utilizau frecvent această plantă datorită proprietăților ei vindecătoare, atât ca remedii terapeutice, cât și în desfășurarea vieții lor de zi cu zi. Mierea de manuka nu era singurul produs utilizat de aceștia și oferit de natură; ei foloseau diverse părți ale plantei manuka și pentru băuturi/ceaiuri, decocturi, loțiuni, afumarea cărnii și a peștelui etc. Pe lângă Mānuka, medicina tradițională Māori mai utilizează și plante precum Koromiko, Harakeke sau Kawakawa.

Cercetarea modernă a mierii de manuka, mai ales a caracteristicilor antibacteriene ale acesteia, are în jur de două decenii și a început la Universitatea din Waikato, prin Dr. Peter Molan. Se pare că aceste caracteristici antibacteriene se atribuie peroxidului de hidrogen: H2O2. Albinele strâng nectar și polen de pe florile de manuka și le duc apoi în stupi, unde perhidrolul se creează printr-o reacție naturală. Acest proces chimic natural are loc datorită valoarii pH reduse, a conținutului redus de umiditate și a diferitelor enzime din stup și determină valoare terapeutică a mierii. O modalitate prin care se pot măsura caracteristicile antibacteriene este factorul TA (Total Activity) sau Activitatea Totală. Procedura în sine presupune compararea a două mostre, una prestabilită a unei soluții de fenol cu caracteristici antibacteriene cunoscute și una cu miere. Aceste mostre se adaugă pe un disc care conține bacteria Staphylococcus Aureus și se măsoară, după câteva ore, cât de mult s-a încetinit răspândirea bacteriei. Diferența între cele două mostre se măsoară în trepte de 5. Aceste valori sunt factorul TA. Există miere cu TA de 10+, 15+, 20+, 25+. Factorul TA poate fi determinat și pentru alte tipuri de miere, nu doar pentru cea de manuka. De exemplu, mierea de eucalipt sau cea de portocal are valori mai reduse, mierea de mană sau cea de rapiță vine cu TA mai mare, însă doar mierea de manuka poate atinge valori de 25+. Indicatorul acesta nu este dat doar de polenul din care provine mierea, ci mai ales de condițiile în care albinele o produc. Pot exista foarte bine și sortimente de miere de manuka cu TA de doar 10+ sau cu valori nedetectabile, mai mici de 8,2. Măsurătorile se fac în laboratoare specializate pentru așa ceva.

De când se desfășoară aceste cercetări, cererea pentru mierea de manuka și produsele cu conținut de manuka (de exemplu uleiul esențial de manuka) a crescut semnificativ. Oamenii redescoperă beneficiile acestei plante asupra sănătății lor.

Mierea BIO Manuka oferită de Sonnentor provine exclusiv dintr-o rezervație naturală din Noua Zeelandă, în care albinele cresc, se hrănesc și trăiesc în libertate. Partenerul Sonnentor care oferă acest produs miraculos, Bernhard Schneider este un susținător și un binefăcător activ al rezervației, implicându-se atât în protejarea albinelor - practicând o apicultură etică, cât și în protejarea și plantarea arbuștilor de manuka. De exemplu, prin proiectul de conservare pe care Bernhard îl face aici, arbuștii sunt unși cu ulei de cimbru, fiind astfel protejați împotriva dăunătorilor. O viață lungă și sănătoasă a arbuștilor de manuka conduce la un habitat propice pentru albinele care produc această miere. Astfel, ele pot trăi toată viața în aceste locuri, având hrană suficientă produsă direct din florile de manuka și nefiind nevoite să mai migreze pentru a o obține. Această miere este numită de producătorul din Noua Zeelandă ca „Un nectar de flori foarte special!”.

Stupina este certificată organic pe o arie de 45.000 de hectare, iar mătcile pot zbura din stup după placul lor. Amenajarea stupilor se face conform agriculturii biodinamice și a principiilor Demeter.

Mierea ecologică Manuka monofloră de la Sonnentor se extrage la rece, nu se utilizează filtrare fină, iar indicele de polen și puritatea ei sunt peste 80% (până la 94%) polen de manuka autentic. Activitatea Totală (TA - caracteristica antibacteriană a produselor apicole) este 25+.

Produsul are proprietăți antibacteriene, antimicrobiene, antivirale, antifungice, antioxidante, antiseptice și antiinflamatoare foarte ridicate, fiind considerat cel mai puternic antibiotic natural. Are o putere de vindecare extrem de eficientă și este recomandată în susținerea sistemului imunitar și în ameliorarea unui spectru larg de probleme medicale.

Ingrediente: 100% miere organică de Manuka

!Acesta este un produs alimentar certificat organic, obținut fără hrănire și nu conține adaos de apă, zahăr sau alte substanțe.

Declarație nutrițională (100 g):

 

 

 

[Adaugă în Coș • 139 lei • 250 g]