Extractul de melc. Repere

O noutate categorică în industria cosmetică și reparatorie, secreția melcului este ultimul compus natural studiat în laboratoarele lumii.

Studiul modern al acestui gel pe care melcul de grădină îl secretă atunci când se deplasează pe orice tip de suprafață are ca începuturi mărturiile unor lucrători de la o fermă de melci din Chile ce producea materie primă pentru piața alimentară din Franța. Aceștia au observat că de-a lungul timpului (ca urmare a lucrului cu melcii și implicit cu secrețiile acestora), mâinile lor erau mai fine, tegumentele mai sănătoase, iar rănile, tăieturile sau crăpăturile din piele se vindecau mult mai repede.

Descoperirile din laborator sunt în plină dezvoltare, iar așteptările specialiștilor sunt mari. Dacă din punct de vedere cosmetic există deja o experiență de vreo zece ani în folosirea extractului de melc în creme, loțiuni și geluri, din punct de vedere medical, mucusul moluștelor pare a fi viitorul suturilor din chirurgie.

În ceea ce privește trendurile, în Koreea și SUA tratamentele cosmetice cu geluri și creme ce conțin extract de melc sunt folosite în cele mai luxoase cabinete, cele mai mari personalități fiind printre clienții fideli ai acestora. Marile publicații precum telegraph.co.uk, abcnews.go.com, dailymail.co.uk au tot scris despre produsele cosmetice cu extract de melc ce apar pe piața mondială.

În România, specialiștii în cosmetică și-au oprit privirile pe produsele Herbagen. Acestea sunt produse de Genmar și au la bază Polyhelixan sau alte substanțe de origine naturală în proporții de peste 90%.

Gama cu extract din melc Herbagen, pe care o puteți găsi la vânzare și în CATALOGUL nostru de produse, are în compoziția sa Polyhelixan - cel mai activ compus pe bază de extract de melc, din lume. Acesta este produs în Spania, în Laboratoarele Cobiosa, unde secreția melcului de gradină este filtrată, concentrată și purificată. Mucusul este colectat în fermele de melci, fără ca ei să sufere în vreun fel. Melcii se plimbă liberi și își lasă secrețiile pe niște suprafețe atent controlate; de aici, mucusul este apoi recoltat și trimis pentru filtrare și purificare.

Recomandarea noastră pentru o utilizare zilnică, de bază, este Crema cu extract din melc. Dacă aveți nevoie de un tratament pentru o problemă mai importantă vă sugerăm Serul reparator cu extract din melc - care este un produs forte cu o concentrație de 98% extract din melc.

Polyhelixanul este un compus bogat în proteine și substanțe active (alantoină). Printre cele mai importante efecte ale sale regăsim:

Trei dintre cele mai importante proprietățile curative ale sale sunt:

Dintre proprietățile anti-îmbătrânire amintim:

Un studiu important ce merită a fi adus în vedere cititorilor noștri, care dovedește acțiunile uimitoare ale extractului de melc asupra țesutului epitelial este „The effects of filtrate of the secretion of the cryptomphalus aspersa on photoaged skin” al Departamentului de Dermatologie/Medicină din cadrul University of California din San Diego.

Cu sau fără studii, nu ar trebui să ne fie de mirare că au loc aceste acțiuni benefice asupra tegumentelor noastre după ce aplicăm pe ele extract de melc, dacă ne-am gândi doar la faptul că mucusul protejează melcul în deplasarea sa prin tot felul de medii, pe tot felul de suprafețe, în tot felul de condiții: pe vânt și ploaie, prin frunze, pe trunchiuri, pe asfalt sau pietriș, pe beton, cărămidă, pe pâmânt noroios sau prin iarbă.